Program gastro dla najlepszych restauracji

Więcej informacji

Rynek usług gastronomicznych w Polsce (i nie tylko) stale się rozrasta. Wynika to nie tylko z potrzeby coraz to nowych miejsc, dopasowanych do potrzeb konsumpcjonistycznego społeczeństwa, ale także z powodu dużej rotacji otwieranych i zamykanych biznesów. Na rynku usług gastronomicznych ciężko się utrzymać. Powoduje to ciągły wzrost konkurencyjności nowo otwartych miejsc oraz dynamicznie zmieniające się gusta kulinarne klientów. Do tego dochodzą kwestie finansowe – ile lokali bowiem zmuszonych było zamknąć swoje podwoje z powodów finansowych właśnie?

Czym powinna wyróżniać się dobrze prowadzona restauracja? Przede wszystkim ma oferować dania świeże, rodzime bądź specjalności kuchni zagranicznej, ale głównie powinna skupiać się na jakości oferowanych potraw. Te wykonywane powinny być z produktów najwyższej jakości, stale dowożonych, kupowanych u najlepszych hurtowników w branży.
Ciekawym pomysłem pozostaje też możliwość podglądania pracy kucharzy – i takie otwarte kuchnie cieszą się dużym zainteresowaniem klientów. Każdy chciałby wiedzieć bowiem, że spożywa dania wykwintne, stworzone z sercem i ogromną starannością.

Doskonałe lokale, godne polecenia, mają też ważne zadanie – powinny oferować dania bez konieczności długiego oczekiwania. I w tym właśnie, oprócz doskonałej organizacji pracy na kuchni, mają pomagać specjalistyczne programy sprzedażowe.
Restauracje z Małopolski korzystają z programu gastro Kraków. To najczęściej wybierana opcja dla lokali większych i mniejszych. Dotykowe ekrany sprzedażowe pozwalają na szybkie zlecanie zamówień, a możliwość połączenia z systemem kuchennym sprawia, że ich realizacja również przebiega możliwie sprawnie.

Dumą każdej restauracji powinni być jej pracownicy, wykonujący swoje obowiązki z pasją. Nic tak nie wspomaga jednak efektywnego biznesu, jak odpowiednio dobrane oprogramowanie sprzedażowe, koordynujące pracę całego zespołu.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl