Maszyna do nakluwania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej sumie rozbitych plastrów w procesie krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym mięso nie może żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest bajecznie przydatna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na myśli oraz poznaniu zdobywanym od 1990 roku gra na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.