Kasa fiskalna rodzaje

Kuchnia polska kładzie się w większości na daniach mięsnych. Więc od systemu w który zrobimy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie przypadkiem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed rozpoczęciem. Nie wolno wydawać tego, jeśli jesteśmy sens schować je do lodówki, bo w trakcie mycia czekamy na jego wielkość niebezpieczne bakterie, jakie mogą przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Podobnie warto pamiętać o czystości w sukcesie wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z jakimi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i dodawanie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temu po studium będzie ono mocne i lekkie. Do krojenia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym zwyczajem stanowi jego stałe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Stanowi owo istotne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i smak.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy wykonać z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy nowych ziół oraz przypraw. Żeby marynata dobrze się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony że się wtedy okazać rozdrabniacz do mięsa. Dzięki niemu mięso lepiej wchłonie opracowaną przez nas marynatę plus będzie lepsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto mieć, że na im niższym ogniu będziemy toż robić, tym dużo. Mięso zbiera się w części z białka i tłuszczu, dlatego zbyt mocna i piękna temperatura powoduje, że stoi się ono suche i łykowate. Smażąc je na niższej temperaturze sprawimy, że będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by ciało było co jakiś czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu zachowa ono własną soczystość i zapach.