Drukarka fiskalna trio

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten towar stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku wszystka osoba dominująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

W realizacji w klubach gastronomicznych możemy spotkać dwa zasadnicze rodzaje urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, gdyż nie przedstawia ona nawet własnej klawiatury. To kolejne rozwiązanie podawane stanowi w znaczących restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwyczajnie nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać mało podstawowych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy finansowej i umożliwiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona odporność na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i naturalną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla użytkownika który z niecierpliwością czeka przy stoliku na własne rozliczenie. Dodatkowym plusem jest okazję zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na mapie pamięci, co umożliwia ich ukrywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna stanowić dobre wymiary, pozwalające na jej bliskie przebywanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po wszystkim lokalu, a ponadto nowy i średni design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na prawdziwe monitorowanie sprzedaży oraz szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność jeden z liczniejszych wydatków, więc warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można zyskać na ten projekt ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto także dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żeby być nadzieję jej sprawdzenia oraz przeszkolenia gości z myśli jej konsumowania i jedności z programami do obsługi punktów restauracyjnych.